Reserveer of boek uw event:

Geschiedenis

De oorsprong

 

De Mauritshoeve werd in 1877 als boerderij gebouwd en heeft jaren als zodanig dienst gedaan. Tussen de Eerste- en Tweede wereldoorlog werd er op het erf van de Mauritshoeve een theetuin gevestigd.

Door de jaren heen won de horeca het van het boerenbedrijf. Na de bezetting van de hoeve door de Duitsers in de Tweede wereldoorlog, keerde de theetuin terug.

1968

In 1968 werd de hoeve met de theetuin verkocht. De nieuwe eigenaar maakte van de Mauritshoeve een dorpskroeg en begon met de eerste partijen. De baron van landgoed Eyckenstein kocht de hoeve met landerijen en voegde het perceel bij zijn bosrijke landgoed, ooit aangeschaft voor de jacht.

1972

In 1972 veranderde de dorpskroeg van eigenaar. De nieuwe eigenaar maakte van de kroeg een goed lopend restaurant. De verschillende ruimtes in de hoeve kregen verschillende bestemmingen: pannenkoeken, à la carte restaurant en een ruimte voor grote gezelschappen.

2000

In mei 2000 namen dhr. J. Lorist en zijn vrouw de Mauritshoeve over en beheren nu met veel enthousiasme en plezier de Mauritshoeve. Vele gasten weten de weg naar de Mauritshoeve te vinden voor een kopje koffie, etentje, een feest of vergadering.

Reserveer nu in ons restaurant:

Meer informatie over evenementen:

Of ga naar onze contactpagina:

Klik hier

Restaurant Mauritshoeve

U komt binnen in het "Restaurant". Deze ruimte met 55 zitplaatsen straalt een gezellige,
authentieke sfeer uit. Op de mooie dagen van het jaar kunt u genieten van ons terras, dat ruimte biedt aan 100 personen.

Maandag geopend vanaf 11:00 uur.
Dinsdag gesloten.
Woensdag t/m zaterdag geopend vanaf 11:00 uur.
Zondag geopend vanaf 10:00 uur.
Wij verwelkomen nieuwe gasten tot 20:00 uur.

Wij verwelkomen nieuwe gasten tot 20:00 uur.

Onze menukaart
Ons restaurant...

Feesten en partijen

Buiten het à la carte gedeelte is restaurant Mauritshoeve en Het Koetshuis geschikt voor partijen zoals een jubileum, verjaardag, receptie of feestavond. Ongeacht wat de reden is voor een feestje of partij: u bent van harte welkom!

Klik hier

Condoleances

Afscheid nemen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er zijn veel zaken die direct en goed geregeld moeten worden. Maar om afscheid te nemen van uw dierbare, daar is tijd voor nodig. Wij werken regelmatig samen met verschillende begrafenisondernemers uit het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug.

Klik hier

Trouwlocatie

Jullie trouwdag is een mijlpaal in jullie leven! Een bijzondere dag om bewust mee te maken en enorm van te genieten. Daarom willen wij al het werk uit handen nemen. Naar aanleiding van een persoonlijk gesprek leveren wij maatwerk: precies zoals jullie het wensen!

Klik hier

Zakelijk

Vergaderen, besprekingen, lunch en diner of een luxe aangeklede borrel, alles is mogelijk in Restaurant Mauritshoeve en Het Koetshuis en dat alles in een ongedwongen en professionele sfeer.

Klik hier

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONS NIEUWS

Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van speciale aanbiedingen, wijzigingen in de menu-kaart en allerlei ander leuk nieuws rond De Maurits Hoeve en Het Koetshuis. Schrijf u nu in via het onderstaande formulier:

Uw toestemming

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen en ga akkoord dat mijn naam en e-mailadres hiervoor worden gebruikt.

Copyright 2020 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.